Str Calugareni, nr 12, Magurele, Ilfov
Existenta unui sistem de alarmare in timp real la cutremure puternice in Romania a obiectivelor industriale si a infrastructurilor periculoase este necesara pentru reducerea riscului seismic si protejarea populatiei.
Filozofia alarmarii seismice consta estimarea parametrilor cutremurului in primele patru secunde de la sosirea undei primare "P" la statiile seismice din zona epicentrala. Procedeul folosit este de a masura cat mai aproape de epicentru primele forme de unda generate de cutremur si de a transmite la distanta o alarmare bazata pe un numar de parametrii prestabiliti. Sistemul de alarmare este proiectat sa analizeze in timp real unda primara a formelor de unda inregistrata in zona epicentrala de o retea locala de senzori de acceleratie triaxiali.Aparitia undei seismice primare la toate elementele retelei seimice intr-un interval de timp prestabilit poate valida prezenta unui eveniment seismic real care urmeaza sa fie analizat de REWS si in functie nivelul minim de alarmare prestabilit. In conceptia INCDFP procesul de alarmare seismica a insemnat punerea la dispozitie catre Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta a posibilitatii de a lua masurile care se impun atat pentru evenimente seismice slabe cat si pentru evenimente seismice puternice. Din acest motiv au fost gandite 4 nivele de alarmare care in mod practic sunt asociate unor ferestre de magnitudine.
Astfel scara de magnitudini a fost impartita in trei ferestre care sunt caracteristice efectelor produse de cutremure. Magnitudinea cuprinsa intre 4.0 si -5.0 este caracteristica cutremurelor normale, magnitudinea cuprinsa intre 5.0 -6.2 este caracteristica cutremurelor semninificative, magnitudinea cuprinsa intre 6.2 -7.0 este caracteristica pentru cutremurele puternice iar magnitudinea mai mare de 7.0 este asociata cutremurelor majore. Pentru toate aceste ferestre de magnitudine NIEP a creeat un sistem de informare si alarmare a Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta, dezvoltand un echipament care este capabil sa primeasca un semnal via TCP/IP sau SMS de la Centrul de Alarmare aflat la sediul NIEP.
Sistem de alarmare si informare a inspectoratelor pentru situatii de urgenta.
Programe (aplicatii)
INCDFP isi declina orice responsabilitate fata de utilizarea programelor sau aplicatiilor existente in aceasta pagina. Toate programele sunt in testare iar serviciu de transmitere a informatiei depinde de conexiunile de internet.